מאמרים אחרונים

טענת פרעתי בהוצאה לפועל: המדריך המלא

מהי טענת "פרעתי"

טענת פרעתי היא טענה שמגיש חייב בהוצאה לפועל כנגד תיק פתוח כנגדו. טענה זו גורסת שהחוב נשוא התיק שולם במלואו במועד, ולכן אין הצדקה להמשך ההליכים כנגדו.

מתי ניתן להגיש טענת "פרעתי"

ניתן להגיש טענת פרעתי בכל שלב בהליכי הוצאה לפועל, החל מרגע פתיחת התיק ועד לסיומו ככל והחייב טוען כי החוב נשוא תיק ההוצאה לפועל שולם.  בתיקי הוצאה לפועל שנפתחו למימוש פס"ד שניתן בבית המשפט, ניתן להעלות טענת פרעתי רק במידה והחוב שולם לאחר מתן פס"ד, החייב לא יכול במסגרת טענת פרעתי לטעון טענות שהיה עליו לטעון במהלך המשפט.

כיצד מגישים טענת "פרעתי"

הטענה מוגשת בכתב ללשכת ההוצאה לפועל בה מתנהל התיק, יש לצרף לבקשה תצהיר חתום על ידי החייב, וכן ראיות התומכות בטענה, כגון קבלות, אישורים, או תיעוד העברות כספיות. חשוב להגיש את הבקשה באמצעות עו"ד מומחה בתחום כדי להגדיל את הסיכויים כי הבקשה תתקבל.

מה קורה לאחר הגשת טענת פרעת

לאחר הגשת טענת פרעתי ללשכת ההוצאה לפועל, יקבע דיון בבקשה. בדיון יישמעו טענות הצדדים, ויוצגו הראיות התומכות בטענותיהם, רשם ההוצאה לפועל יבחן את טענות הצדדים ואת הראיות המוצגות בפניו ויקבע האם החוב שולם .

אפשרויות ההכרעה בטענת "פרעתי"

  • קבלת טענת פרעתי: אם רשם ההוצאה לפועל סבר כי הוכחה בפניו הטענה, הוא מוסמך להורות על סגירת תיק ההוצאה לפועל.
  • דחית טענת פרעתי: אם רשם ההוצאה לפועל סבר כי לא הוכחה בפניו הטענה, הוא מוסמך להורות על המשך ההליכים בהוצאה לפועל.
  • קבלה חלקית של טענת פרעתי:  רשם ההוצאה לפועל מוסמך לקבוע כי חלק מהחוב שולם ולהורות על הפחתה של סכום החוב בהתאם.

ערעור

ככל וטענת הפרעתי לא התקבלה על ידי רשם ההוצאה לפועל, בפני החייב קיימת אפשרות להגיש ערעור ישירות לבית המשפט ללא צורך בקבלת רשות לפני.

  • חוב הקשור לענייני משפחה :יש להגיש את הערעור לבית המשפט לענייני משפחה בתוך 15 יום.
  • חוב שאינו קשור לענייני משפחה:  יש להגיש את הערעור לבית משפט השלום בתוך 20 ימים.

טיפים חשובים להגשת טענת" פרעתי"

  • הקפידו לצרף ראיות תומכות : ראיות חזקות יגדילו את סיכויי קבלת הטענה.
  • הגישו את הטענה בהקדם האפשרי: ככל שהטענה תוגש מוקדם יותר, כך יימנעו הליכים מיותרים בהוצאה לפועל
  • היעזרו בעורך דין: חשוב מאוד להיעזר בעורך דין בעל ניסיון בהוצאה לפועל על מנת להגיש את הבקשה, העורך דין יערוך את הבקשה בצורה הטובה ביותר ויסייע בהתנהלות מול לשכת ההוצאה לפועל ובייצוג בדיון והסיכויים שהבקשה תתקבל יהיו גבוהים יותר, חשוב להבין כי הגשת הבקשה כשלעצמה לא גורמת לעיכוב ההליכים בהוצאה לפועל, עורך דין המומחה בתחום ידאג להגיש במקביל בקשה לעיכוב ההליכים בתיק ההוצאה לפועל.

לסיכום, טענת פרעתי היא כלי משפטי חשוב המאפשר לחייב לטעון ששילם את חובו ולדרוש את סגירת תיק ההוצאה לפועל כנגדו. חשוב להגיש את הטענה בצורה נכונה ובהקדם האפשרי ובסיוע של עו"ד המומחה בתחום ההוצאה לפועל, תוך צירוף ראיות תומכות. למידע נוסף בנוגע להוצאה לפועל, הנכם מוזמנים לקרוא עוד על הוצאה לפועל וכן לקרוא מאמר בנושא מה עושים כשמקבלים צו עיקול

לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי

צרו קשר עם משרדינו

*האמור הינו אינפורמציה כללית ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי*

דילוג לתוכן